با توجه به مزیت روش‌های بیولوژیك در كاهش قابل توجه ضایعات و هزینه‌های تولید، امروزه این روش‌ها جایگزین بسیاری از روشهای تولید شیمیایی شده است. امروزه واحدهای متعددی در كشور در زمینه بیوتکنولوژی صنعتی در حال فعالیت بوده و تلاشهایی نیز در زمینه احداث واحدهای جدید در حال انجام است. در این راستا گروه پژوهشی بیوتكنولوژی صنعتی به همت تعدادی از اعضاء هیأت علمی دانشكده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان، در سال 1380 راه‌اندازی گردید. فعالیت پژوهشی این گروه در زمینه‌ تولید بیولوژیكی مواد مختلف صنعتی از جمله بیوگاز، بیو‌هیدروژن، فوق جاذب، اتانول، استن، بوتانول، اسید گلوتامیك، ماده اولیه تركیبات پلیمری تجدیدپذیر و همچنین تولید محصولات صنایع غذائی مانند خمیرمایه، سرکه، شربت‌های گلوکز و فروکتوز و آنزیم‌های گلوکوآمیلاز و آلفا‌آمیلاز می‌باشد. برطرف نمودن مشکلات و بهینه‌سازی واحدهای بیولوژیک موجود، بررسی و امکان‌سنجی تولید بیولوژیک سایر ترکیبات صنعتی، بررسی فناوری‌های مختلف برای تولید مواد بیولوژیک و ارائه خدمات مشاوره‌ای به سرمایه‌گذاران، کمک در انتقال فناوری‌های تولید، ارائه راهكار برای برطرف نمودن مشکلات پساب‌های صنعتی و طراحی و احداث پایلوت‌های نیمه‌صنعتی از جمله فعالیت‌های این گروه است.