معرفی پژوهشکده
حضور دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان یکی از دانشگاههای مادر کشور که در زمینه انجام پژوهشهای کاربردی صنعتی و تبدیل علم به ثروت از برترینهای کشور به شمار می رود، موقعیت ویژه ای را برای راه اندازی یک پژوهشکده جامع و توانمند در زمینه انجام پژوهشهای کاربردی زيست فناوري در حوزههای مختلف پزشکی، کشاورزی، صنعتی و مهندسی پزشکی فراهم آورده است. لذا با توجه به پتانسیلهای ویژه استان اصفهان و منطقه مرکزی کشور و همچنین توانمندیهای دانشگاه صنعتی اصفهان در انجام پژوهشهای کاربردی، پژوهشکده زیست فناوری ومهندسی زیستی دانشگاه صنعتی اصفهان، با هدف توسعه تحقیقات بینرشتهای و تجمیع فعالیتهای پژوهشی مرتبط با زیست فناوری و مهندسی زیستی، در سال 1387 در دانشگاه صنعتی اصفهان راهاندازی گردید. در حال حاضر این پژوهشکده از نه گروه پژوهشی فعال در حوزههای مختلف صنعتی، کشاورزی، محیطی، دارویی و پزشکی تشكيل شده است. این گروهها از پتانسیل بسیار مناسبی در توسعه زمینههای کاربردی دانش زيست فناوري و پاسخگویی به نیازهای فناوری کشور برخوردار میباشند. در حال حاضر 46 عضو هیأت علمی شامل 9 استاد، 7 دانشیار، 29 استادیار و 1 مربی با تخصصهای مختلف در گروههای پژوهشی زیرمجموعه پژوهشکده به فعالیتهای تحقیقاتی می پردازند.
- اهداف
درسند چشم انداز بیست ساله ، دستیابی ایران به جايگاه اول اقتصادي، علمي و فناوري در سطح منطقه آسياي جنوب غربي با تأکيد بر جنبش نرم افزاري و توليد علم، رشد پرشتاب و مستمر اقتصادي، ارتقاء نسبي سطح درآمد سرانه و رسيدن به اشتغال ، هدف گزاری شده است. کاربردهای فراوان زیست فناوری، آنرابه عنوان برجسته ترین نشان پیشرفت بشر و همتراز با فناوری اطلاعات قرارداده و به یکی از مهمترین ابزار برای تامین نیازهای متنوع وگوناگون تبدیل کرده است. از اين رو اهداف پژوهشکده مطابق با سند ملی زیست فناوری جمهوری اسلامی ایران عبارتند از:
- بستر سازی و ظرفیت سازی برای ایجاد، انتقال و توسعه فرایندهای تولید فرآوردههای زیستی
- بهبود کميت و کیفیت و ايجاد ارقام جديد از طريق اصلاح ژنتيکي گیاهان
- دستیابی و به کارگیری فناوری زیستی در زمینه تولید فرآوردههای تشخیصی پیشگیری و درمانی دامی و بهبود کیفیت و کمیت غذای دام از طریق زیست فناوری
- دستیابی به استانداردهای جهانی در زمینه تضمین کیفیت فرآوردههای زیست فناوری
- استفاده از زیست فناوری برای حفظ تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی
- استفاده از زیست فناوری برای پاکسازی محیط زیست
- زمینه سازی برای توسعه زیست فناوری در بخش صنعت، معدن و انرژی
- افزایش کیفی وکمی محصولات غذایی
- ارتقاء سطح ایمنی موادغذایی
- تبدیل ضایعات کارخانههای موادغذایی به موادی با ارزش افزوده بالا