بیوماده ماده‌ای مصنوعی است كه برای ترمیم، جایگزینی یا تعویض بخشی از بدن موجود زنده یا به منظور كاركردن در تماس نزدیك با بافت زنده  و نیز برای کاربردهایی چون خلق دوباره و بازسازی بافت بدن، رهایش دارو و درمان ژن استفاده می‌شود. در چند دهة اخیر و همگام با توسعة علوم پزشكی و مهندسی، فعالیت‌های مرتبط با ابداع، طراحی، تأمین فناوری، ساخت و نیز مصرف بیومواد ومواد دندانی گسترش چشمگیری داشته است. از این رو، گروه پژوهشی بیومواد ومواد دندانی در سال 1383 در دانشگاه صنعتی اصفهان با بهره‌گیری از متخصصان علوم مختلف مرتبط با بیومواد از دانشگاه‌های صنعتی اصفهان و علوم پزشکی اصفهان، راه‌اندازی گردید. اجرای پژوهش‌های كاربردی در زمینه بیومواد، ابداع و طراحی بیومواد جدید با توجه به نیاز و درخواست مشتری، مشاوره و طراحی آزمون‌های كیفی موردنیاز، طراحی و برنامه ریزی برای بهبود مستمر كیفیت و نظارت وکنترل کیفی بیومواد مصرفی كشور و برگزاری دوره‌های آموزشی كاربردی از جمله مهم ترین خدمات گروه پژوهشی بیومواد ومواد دندانی است.

محورهای اصلی فعالیت گروه پژوهشی بیومواد عبارت است از :

1) ابداع و طراحی بیومواد و نانوبیومواد جدید با توجه به جنبه‌های زیستی و استانداردهای بین‌المللی

2) تأمین فناوری ساخت و تولید بیومواد، نانوبیومواد و مواد دندانی نوین برای کاربردهای مختلف

3) شناسایی، ارزیابی و سنجش خواص و ویژگی‌های بیومواد و مواد دندانی مصرفی در كشور