بمباران سلول‌های تومور در خون با میکروموشک‌ها

گروهی از دانشمندان هندی و آلمانی مدعی ساخت میکروموشک‌هایی از نانولوله‌های کربنی شده‌اند که بطور انتخابی، سلول‌های تومور را از میان جمعیت بزرگ سلول‌های خونی دستگیر می‌کنند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، محققان مرکز تحقیقات و نوآوری‌هایActorius، مؤسسه داروسازی ماهاراشترا در هند و موسسه شیمی و بیوشیمی دانشگاه آزاد برلین از یک سوخت شیمیایی برای جلو راندن این موشکها در یک سوسپانسیون سلولی مصنوعی استفاده کردند.

آن‌ها توانستند سلول‌های تومور را گرفته و آن‌ها را برای شناسایی سرطان‌های خاص منتقل کنند. این میکروموشک‌ها همچنین می‌توانند برای شناسایی یا ردگیری مواد شیمیایی، انتقال دارو و نفوذ به بافت‌ها در جراحی‌های غیر تهاجمی مورد استفاده قرار بگیرند.

دانشمندان پیش از این از دستگاههای میکروسیال برای شکار و ایزوله کردن تومورها استفاده کرده بودند، اما این دستگاهها بطور کارآمد عمل نکردند.

شناسایی سلول های تومور در بیماران سرطانی بسیار مشکل است زیرا برای هر میلی‌لیتر خون، تنها 10-100 سلول تومور در دریایی از حدود یک میلیارد سلول عادی خون وجود دارد.

این میکروموشک‌ها می‌توانند به ابزار بالقوه‌ای برای نمونه‌برداری غیرتهاجمی مایع در مراحل اولیه متاستاز تبدیل شوند.